Απογοητευτικά τα στοιχεία που δίνει το Ευρωβαρόμετρο για τον κοινωνικό αντίκτυπο της κρίσης στις χώρες-μέλη της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, το 43,9% των Ελλήνων (15,1% στην Ε.Ε.) δηλώνει ότι δίνει συνεχώς αγώνα για να πληρώσει τους λογαριασμούς του νοικοκυριού του και το 93,7% των συμπολιτών μας (74,7% στην ΕΕ) πιστεύει ότι η φτώχεια έχει παρουσιάσει αύξηση στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο.

Επίσης, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, το 34,9% των Ελλήνων (18% στην ΕΕ) που απασχολούνται δηλώνουν ότι τους επόμενους δώδεκα μήνες δεν είναι καθόλου σίγουροι πως θα διατηρήσουν τη σημερινή θέση εργασίας τους και το 73% (49% στην Ε.Ε.) πιστεύουν ότι είναι «απίθανο ή μάλλον απίθανο» να βρουν δουλειά σε περίπτωση που απολυθούν.

Ακόμη, το 28,8% των Ελλήνων (16,9% στην Ε.Ε.) δηλώνει ότι στη διάρκεια των δώδεκα τελευταίων μηνών υπήρξε στιγμή κατά την οποία δεν είχε χρήματα να εξοφλήσει πάγιους λογαριασμούς, να αγοράσει τρόφιμα ή άλλα καταναλωτικά αγαθά.

Παράλληλα, το 30,2% των Ελλήνων (17% στην Ε.Ε.) εκφράζουν φόβους ότι τους επόμενους δώδεκα μήνες υπάρχει κίνδυνος να μην είναι σε θέση να πληρώσουν έγκαιρα το ενοίκιο του σπιτιού τους ή κάποιο δάνειο.