«Στη σημερινή διάσκεψη του Eurogroup διαπιστώθηκε η τεράστια πρόοδος που έχει κάνει η Ελλάδα. Η χώρα έκανε το καλύτερο δυνατό. Έγινε πολύ δουλειά και δεσμεύονται να συνεχίζουν την καλή δουλειά. Με τον τρόπο αυτό είμαστε σίγουροι πως μπορούμε να έχουμε την επόμενη εκταμίευση πριν το καλοκαίρι», τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

«Για το θέμα το χρέους είχαμε τις πρώτες συζητήσεις για τη βιωσιμότητα τους αλλά επί του παρόντος δεν καταλήξαμε σε κάποια συμφωνία. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας και θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε σε μια κατακλείδα στην επόμενη συνεδρίαση στις 15 Ιουνίου» ανέφερε ο Γερούν Ντάισελμπλούμ και πρόσθεσε: «Είμαστε έτοιμοι να ορίσουμε και επίσημα αυτό που μπορούμε να κάνουμε για την Ελλάδα και το χρέος της. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν στο τέλος του προγράμματος».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Eurogroup αναφέρθηκε και στο ΔΝΤ τονίζοντας πως «είναι εντυπωσιασμένο για τις μεταρρυθμίσεις και αναμένουν και εκείνοι τις τελικές συζητήσεις στο επόμενο eurogroup. Είμαστε κοντά αλλά δεν γεφυρώσαμε το χάσμα που υπήρχε στις προσδοκίες για μια λύση στο χρέος».