Πρόσκληση για επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας απηύθυνε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στο επιχειρηματικό φόρουμ Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε ειδικότερα στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας, των υποδομών φυσικού αερίου και της έρευνας – εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων ενώ τόνισε ακόμη ότι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης επιτρέπει στην Ελλάδα να γυρίσει σελίδα. «Η σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας επέστρεψε, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για επενδύσεις», τόνισε ο υπουργός.

Ειδική αναφορά στην επένδυση για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό έκανε ο υπουργός Επικρατείας των ΗΑΕ, Dr. Sultan Bin Ahmad Al Jaber. «Έχουμε ήδη πετύχει σημαντικά αποτελέσματα, όπως το Ελληνικό», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «προσβλέπουμε στην εξέλιξη του έργου, που θα ισχυροποιήσει την οικονομία και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας».

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του φόρουμ υπεγράφησαν μνημόνια συνεργασίας των δυο χωρών στον τομέα της ενέργειας.

Στην ίδια εκδήλωση, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Τσίπρας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι συμφωνίες για την αξιοποίηση της έκτασης του Ελληνικού όπως και η πώληση του Αστέρα αποδεικνύουν ότι «μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να λύσουμε προβλήματα».

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος έκανε λόγο για σημαντικό βήμα στην ενδυνάμωση των οικονομικών σχέσεων των δυο χωρών και αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που αναδεικνύονται ιδίως στον τομέα των κατασκευών ενόψει της διεθνούς έκθεσης του 2020 στο Ντουμπάϊ, αλλά και στους τομείς της ενέργειας, των τροφίμων και της Πληροφορικής. Υπογράμμισε επίσης τις μεταρρυθμίσεις στις αγορές εργασίας, προϊόντων και υπηρεσιών που υλοποιούνται σε εφαρμογή του μνημονίου.

Ο Αντιπρόεδρος της Hill International, Εμμ. Σιγάλας στάθηκε στις χρονοβόρες διαδικασίες των ιδιωτικοποιήσεων αναφέροντας μεταξύ άλλων ως παράδειγμα το Ελληνικό και πρότεινε μεταξύ άλλων την επίλυση ζητημάτων όπως οι χρήσεις γης πριν την προκήρυξη διαγωνισμών.