Εργασιακή αποκατάσταση με συμβάσεις αορίστου χρόνου σε περίπου 30.000 συμβασιούχους του δημόσιου τομέα που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες θα προωθήσει η κυβέρνηση αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνολικής συμφωνίας με τους δανειστές.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Έθνος» η κυβέρνηση και ειδικότερα τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σκοπεύει να καλέσει όλα τα κόμματα και να ζητήσει τη συναίνεση της αντιπολίτευσης στον τρόπο πρόσληψης και στον προσδιορισμό των κριτηρίων των συμβασιούχων που θα αποκτήσουν αυτή τη νέα σχέση εργασίας με το Δημόσιο.

Ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι το θέμα πρόκειται να συζητηθεί και με τους θεσμούς. Η κυβέρνηση θα αναλάβει την πρωτοβουλία εξηγώντας ότι δεν πρόκειται για νέες προσλήψεις αλλά για εργασιακή αποκατάσταση χιλιάδων εργαζομένων που ήδη καταλαμβάνουν θέσεις στο δημόσιο. Η ρύθμιση θα αφορά όλους όσοι έχουν συνάψει συμβάσεις με το Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Εσωτερικών υπάρχουν συμβασιούχοι 14 – 15 ετών που απασχολούνται σε προγράμματα βοήθειας στο σπίτι, σε παιδικούς σταθμούς, ή ακόμα και σχολικές καθαρίστριες και πυροσβέστες που εργάζονται εξακολουθητικά με συμβάσεις, ενώ εξυπηρετούν διαπιστωμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες.