«Όπως όλες οι συμφωνίες υπάρχουν πράγματα που δεν θα μας ικανοποιήσουν και πράγματα που ικανοποιούν. Είναι συμβιβασμός. Υπάρχουν πράγματα που θα στεναχωρήσουν τον ελληνικό λαό». Αυτό τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά το πέρας του Eurogroup.

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι τα θετικά μέτρα θα νομοθετηθούν τώρα και θα εφαρμοστούν αν η Ελλάδα είναι εντός των στόχων.  «Τα περιοριστικά μέτρα θα νομοθετηθούν τώρα, όπως και τα θετικά μέτρα, αν είμαστε εντός των στόχων», είπε.

«Δεν θα υπάρχουν ομαδικές απολύσεις. Δεν θα υπάρξει νομοθέτηση lock out. Θα έχουμε επιστροφή συλλογικών συμβάσεων» τόνισε.

Όπως είπε τα μέτρα θα είναι 1% θετικά μέτρα το 20119 και 1% το 2020 και 1% περιοριστικά μέτρα για τις συντάξεις για το 2019 και 1% αντιστοίχως για το 2020, από το φορολογικό. Τόνισε ότι τα περιοριστικά μέτρα θα μπουν σε εφαρμογή μόνο αν έχουν εφαρμοστεί τα μέτρα για το χρέος.

 

Ο κ. Τσακαλώτος έκανε λόγο για μέτρα από το 2019 για ένα πακέτο θετικών μέτρων 1,8 δισ. ευρώ για την παιδική φτώχεια, τη στέγαση, τα προβλήματα της νέας γενιάς, τη συμβολή συνταξιούχων στα φάρμακα και ένα αναπτυξιακό πακέτο.

Το 2020 ανέφερε ότι θα γίνουν αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και στο φόρο εισοδήματος.

Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι μετά το 2018 θα είμαστε μια κανονική χώρα και δεν υπάρχει επιτήρηση.