Νέα ρύθμιση που θα αφορά τη μίσθωση κατοικιών σε τουρίστες επεξεργάζονται η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, και ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής. Μάλιστα, φαίνεται ότι… τρέχουν για να προλάβουν τη ερχόμενη τουριστική περίοδο.

Η μίσθωση ακινήτων σε τουρίστες θα γίνει πολύ πιο εύκολη, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Ειδήσεις», καθώς δεν θα υπάρχουν οι περιορισμοί που υπήρχαν με την παλιά ρύθμιση. Συγκεκριμένα, στο… παιχνίδι μπαίνουν και οι εταιρείες, εκτός από φυσικά πρόσωπα.

Επίσης, πλέον δεν θα προβλέπεται πλαφόν στον αριθμό ακινήτων που μισθώνονται ανά ΑΦΜ, που αυτή τη στιγμή ανέρχονται σε δύο, δεν θα υπάρχει περιορισμός στα τετραγωνικά μέτρα του ακινήτου, αλλά και στη νομιμότητά του, ενώ και το χρονικό όριο μίσθωσής του θα ανέβει. Αυτή τη στιγμή είναι 60-90 ημέρες, ανάλογα την περιοχή. Τέλος, η φορολογία για τους ιδιώτες θα είναι της τάξεως του 15%, 35% και 45%, ανάλογα την κάθε περίπτωση και 29% στις εταιρείες.

Ωστόσο, ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από επιχειρηματίες στον χώρο του τουρισμού, καθώς όπως υποστηρίζουν «η νέα ρύθμιση διευρύνει υπέρμετρα το πεδίο και τους όρους για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων και προάγει τον αθέμιτο ανταγωνισμό».