Για αυξήσεις επιτοκίων ετοιμάζονται οι αγορές με αποτέλεσμα οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αυξήσουν τις εκδόσεις χρέους σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Ο συνολικός δανεισμός από χώρες της Ευρωζώνης, τοπικές Αρχές, Οργανισμούς και υπερεθνικούς Οργανισμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ανέρχεται στα 210 δισ. ευρώ από την αρχή του έτους έως σήμερα, που είναι το υψηλότερο ποσό από το 2012 για το αντίστοιχο διάστημα του έτους και το δεύτερο υψηλότερο ιστορικά.

«Υπάρχει σαφώς μία προσδοκία των πελατών ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν», δήλωσε ο Χένρικ Τζόνσον, συνεπικεφαλής της διεύθυνσης διεθνών κεφαλαιαγορών της Deutsche Bank, προσθέτοντας: «Σε σχέση με πέρυσι, εκδίδουν φέτος νωρίτερα στο έτος – εν μέρει λόγω των αναμενόμενων αυξήσεων επιτοκίων και του τι θα γίνει με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) καθώς και του πολιτικού κινδύνου».

Το συνολικό ύψος δανεισμού από την αρχή του 2017 είναι κατά 11% υψηλότερο από το επίπεδο του περασμένου έτους για την ίδια χρονική περίοδο.