Μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να απειλεί τους δημοσίους υπαλλήλους με εφεδρεία και ανεργία και τους ιδιωτικούς υπαλλήλους με επιχειρησιακές συμβάσεις και ψαλίδισμα μισθών αυτό όμως δεν έχει ανακόψει ούτε στο παραμικρό την ορμή με την οποία εξαπολύει την φορο-επίθεση στα εισοδήματα μας.

Αφού καλά – καλά μας ταλαιπώρησε με τη 2η δόση για την τριπλή εισφορά (κεφαλικό φόρος, τέλος επιτηδεύματος και εισφορά πολυτελείας) και ενώ κάποιοι ακόμα «παλεύουν» με τις προσαύξησες για όσα δεν κατάφεραν να πληρώσουν, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να αποστείλει τα ειδοποιητήρια για την 3η δόση, του το ίδιου φόρου, με την προθεσμία να λήγει στις 30 Νοέμβριου. Και αν τα σημειώματα καταφθάσουν έγκαιρα στους φορολογούμενους, τότε οι πληρωμές μπορούν να γίνουν στις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ. Εάν όχι, τότε οι φορολογούμενοι θα πρέπει να βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι με τις ουρές στα γκισέ της εφορίας.

Εντός του Νοέμβριου λήγει -για πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων- η προθεσμία για να πληρώσουν το χαράτσι που έρχεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Εάν αγνοήσουν το κάλεσμα της εφορίας τότε θα αντιμετωπίσουν τον ενδεχόμενο διακοπής της παροχής ρεύματος, είτε είναι πελάτες στην ΔΕΗ είτε σε ιδιωτικές εταιρείες. Εάν υπάρχουν λάθη στα σημειώματα, δυστυχώς, οι φορολογούμενοι θα πρέπει πρώτα να καταβάλουν τον φόρο και μετά να αναζητήσουν το δίκιο τους στους δήμους, που κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν υπολογίσει λάθος την τιμή ζώνης της κατοικίας.

Επίσης, μέχρι το τέλος του μήνα, δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους για να υπαχθούν στην περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων της περιόδου 2000-2009 που δεν επέλεξαν να ενταχθούν στην παλιότερη ρύθμιση.

Έως το τέλος του Νοεμβρίου πρέπει να υποβληθεί η αίτηση και να πληρωθούν τα παράβολα για την ένταξη στη ρύθμιση των αυθαιρέτων ενώ η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι 22 Δεκεμβρίου. Στο ίδιο διάστημα μπορούν να ενταχθούν και οι τελευταίοι στη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους.