Περικοπές στο ποσό των επικουρικών συντάξεων της τάξεως του 15% έως και 50%, θα δουν χιλιάδες συνταξιούχοι, μετά από την απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κουτρουμάνη. Η ρύθμιση αφορά τα εξής ταμεία: κλάδος ασφάλισης προσωπικού ΔΕΗ-ΤΑΥΤΕΚΩ, επικουρική του ΤΑΥΤΕΚΩ (ΔΕΚΟ), ΤΕΑΠ-ΟΤΕ, ΤΕΑΠ-ΕΛΤΑ, ΤΕΑΠ-ΕΤΒΑ, που μειώνεται κατά 15%.

Επίσης, το επικουρικό του ΜΤΠΥ (Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων) μειώνεται κατά 20%, αλλά για όσους το ποσό μερίσματος υπερβαίνει τα 500 ευρώ μειώνεται κατά 50%.

Από την άλλη, συνταξιούχοι του ΕΤΕΑΜ που λαμβάνουν μόνο επικουρική σύνταξη άνω των 150 ευρώ θα δουν μείωση 30%. Σε περίπτωση που γίνεται παρακράτηση της Ειδικής Εισφοράς Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης και η σύνταξη ξεπερνά τα 300 ευρώ, η ανωτέρω μείωση γίνεται επί του ακαθάριστου ποσού της μηνιαίας σύνταξης που εναπομένει, με το ποσό των 150 ευρώ να είναι πάντως το ελάχιστο ποσό που θα λαμβάνεται, μετά τον υπολογισμό. Το ίδιο ισχύει και για συνταξιούχους του ΕΤΑΤ.

Τέλος, όσον αφορά την Επιβολή Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων και Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης, προβλέπεται σύμφωνα με την εγκύκλιο ότι από 1 Αυγούστου 2011, ότι το 50% του συνολικού ακαθάριστου μηνιαίου ποσού (κύριας και επικουρικής) σύνταξης που χορηγείται από το ΕΤΑΤ και το ΕΤΕΑΜ σε συνταξιούχους προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος, υπόκειται στην παρακράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) καθώς και στην παρακράτηση της επιπλέον μηνιαίας εισφοράς, για όσους δεν έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας τους.