Οπισθοδρόμηση αποκάλεσε τη «διαδρομή» από το email Χαρδούβελη στην επιστολή Τσακαλώτου ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης. «Δεν πρόκειται καν για πύρρειο νίκη» σημείωσε, απαντώντας στη δήλωση Χρυσόγονου.

Ο κ. Χαρδούβελης υπενθύμισε ότι «από τα 500 εκατ. μέτρα του email Χαρδούβελη πήγαμε σε μέτρα 9 δισ. ευρώ με τον φορολογούμενο να πληρώνει επιπλέον χρέος».

«Είχαμε βγει δύο φορές στις αγορές, και με λογικά επιτόκια, δεν είχαμε ελλείμματα, είχε σταθεροποιηθεί οικονομία… Ο επιχειρηματικός κόσμος είχε δει τη διαφορά» σημείωσε ακόμη ο οικονομολόγος στον ΣΚΑΪ. Σήμερα, πρόσθεσε, βρισκόμαστε σε τρίτο μνημόνιο και σε εκκρεμή αξιολόγηση.

Ο κ. Χαρδούβελης δήλωσε ακόμη ότι το ΔΝΤ έκανε λάθος που δεν έκλεισε την αξιολόγηση επί ΝΔ, δίνοντας παράλληλα τη δόση των 7,2 δισ. ευρώ, καθώς αν είχε πράξει το αντίθετο μπορεί να είχαμε αποφύγει την κρίση του 2015.

«Όσο υπάρχει στασιμότητα, ανεργία, απελπισία σκεφτόμαστε και το Grexit, το άλμα στο γκρεμό» προειδοποίησε, επισημαίνοντας ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατό για να ανακάμψει η οικονομία να μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (QE) και να βγούμε στις αγορές τέλη του ’17 ή αρχές του ’18.