Σε διευκρινίσεις υποχρεώθηκε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου για το θέμα του αφορολόγητου, για το οποίο χθες άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσής του σε δηλώσεις του στο Επιμελητήριο Τρικάλων.

Οι δηλώσεις του ήταν σε ευθεία αντίθεση με τα όσα υποστηρίζουν τα κυβερνητικά στελέχη για το συγκεκριμένο ζήτημα και έτσι σήμερα το πρωί μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Παπαδημητρίου διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης του αφορολόγητου και ο θόρυβος που προκλήθηκε οφείλεται σε λάθος διατύπωση από την πλευρά του.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να ληφθεί κανένα νέο μέτρο για μετά το 2019, ότι η μη μείωση του αφορολόγητους είναι αδιαπραγμάτευτη για την κυβέρνηση, αλλά ερωτηθείς για το αν αυτό είναι απαίτηση των δανειστών, απάντησε ότι δεν το γνωρίζει, γιατί η διαπραγμάτευση γίνεται από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Επίσης δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τι περιλαμβάνει η επιστολή Τσακαλώτου, ούτε αν έχει σταλεί προς τους πιστωτές.

Πάντως ο κ. Παπαδημητρίου δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας και εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι το 2017 θα υπάρχει ανάπτυξη, ενώ αμφισβήτησε ότι η φορολογία στην Ελλάδα είναι υψηλή.