«Η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει ένα πιο ευέλικτο δημοσιονομικό πλαίσιο για να βοηθήσει τον ιδιωτικό τομέα, να προσελκύσει επενδύσεις και να αυξήσει τις εξαγωγές». Αυτό είπε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου κατά τη διάρκεια απογευματινής εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΕΤΕΑΝ (Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης).

«Περιμένουμε το ΕΤΕΑΝ να παίξει πιο σημαντικό ρόλο από αυτόν που έχει παίξει μέχρι σήμερα» ανέφερε επίσης ο κ. Παπαδημητρίου και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα προσελκύσουν επενδύσεις και θα βοηθήσουν τις εξαγωγές».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΕΤΕΑΝ, Κώστας Γαλιάτσος, σημείωσε πως το ΕΤΕΑΝ επιστρέφει στην εγγυοδοτική δραστηριότητα μετά από επτά χρόνια, και πως θα αναπτυχθούν νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως ότι στους πρώτους μήνες του έτους θα ξεκινήσει η λειτουργία του νέου Ταμείου Επιχειρηματικότητας.

Επίσης ο ίδιος σημείωσε πως το ΕΤΕΑΝ θα προχωρήσει μέσω του Ταμείου Εξοικονομώ ΙΙ, με συνδυασμό επιδοτήσεων και χρηματοδοτήσεων, ενώ από την εκπνοή του 2016 το ΕΤΕΑΝ έχει αποκτήσει το σύνολο των μετοχών του ΤΑΝΕΟ (Ταμείο Νέας Οικονομίας).