Τα μεταρρυθμιστικά μέτρα που λαμβάνονται στην Ελλάδα είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος αντιμετώπισης της κρίσης χρέους στην Ελλάδα, υποστήριξε ο απερχόμενος επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλωντ Τρισέ.

Τα μέτρα «είναι ο καλύτερος τρόπος να βρεθεί ο ελληνικός λαός σε καλύτερη θέση, σε καλύτερη θέση από άποψη εργασιακών ευκαιριών, σε καλύτερη θέση από άποψη οικονομικής ανάπτυξης της χώρας» υποστήριξε ο κεντρικός Τραπεζίτης, μιλώντας σε συνεδρίαση της Τράπεζας της Πολωνίας.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ, εκτίμησε πως υπάρχει «αδυναμία» όσον αφορά στην πολιτική και οικονομική διακυβέρνηση της Ευρώπης, εμφανίστηκε, ωστόσο, αισιόδοξος ότι τα τελευταία βήματα που γίνονται είναι “σημαντική πρόοδος” προς αυτή την κατεύθυνση. Υποστήριξε πάντως ότι «το ευρώ ως νόμισμα είναι τεράστια επιτυχία και οι χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα είναι μεμονωμένες περιπτώσεις εντός της ζώνης του ευρώ».

«Είναι αξιοθαύμαστο ότι έχουμε εξασφαλισμένη αξιοπιστία για τα επόμενα 10 χρόνια», τόνισε ο κος Τρισέ, επικαλούμενος εκτιμήσεις της ΕΚΤ για διατήρηση του πληθωρισμού στο 1,8% σε βάθος δεκαετίας. Όπως είπε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, «όλες οι ανεπτυγμένες οικονομίες έχουν προβλήματα τα οποία πρέπει οι ίδιες να διορθώσουν.

Πηγή:24h.gr