Ο Γάλλος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί μιλώντας στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ, ανέφερε πως «αν οι ελληνικές αρχές αναλάβουν τις ευθύνες τους, θα ανοίξει η συζήτηση για το χρέος», ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις «που θα κάνουν την ελληνική οικονομία πιο ανταγωνιστική, πιο ελκυστική και πιο αξιόπιστη».

Όπως τόνισε ο Πιέρ Μοσκοβισί, για να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος θα πρέπει πρώτα να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για τη δεύτερη αξιολόγηση, η οποία θα πρέπει να έχει επιτευχθεί πριν από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, και «εργαζόμαστε πάνω σε αυτό», όπως είπε.

Αναφερόμενος στις πληροφορίες που θέλουν τους δανειστές να ζητούν νέα μέτρα από την Αθήνα, ξεκαθάρισε πως οι δανειστές δεν θέλουν να προκαλέσουν πόνο στους Έλληνες, αλλά να υποστηρίξουν τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για μία υγιή οικονομία, και επεσήμανε με νόημα πως «η κρίση δεν επιβλήθηκε από τους δανειστές, προϋπήρχε».

Σχολιάζοντας τα σενάρια περί εκλογών στην Ελλάδα, αρκέστηκε να πει πως «είναι στο χέρι των Ελλήνων να επιλέξουν πότε θέλουν εκλογές», ενώ εξέφρασε την εκτίμηση πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει κουραστεί να βρίσκεται στη θέση του πρωθυπουργού της χώρας. «Δεν αποκόμισα την αίσθηση ότι ο Τσίπρας παραμελεί την δουλειά του ή σκέφτεται εκλογές»,  δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Όσο για την κριτική που ασκείται από πολλές πλευρές ότι στην Ευρώπη ουσιαστικά μετράει μόνο η γνώμη του Βερολίνου, και ειδικά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, σχολίασε ότι απαντά με χαμόγελο στις αιτιάσεις αυτές, υπενθυμίζοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ήταν υπέρμαχοι της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, και τελικά η Ελλάδα παρέμεινε στην Ευρωζώνη – «επομένως, η άποψή μας μετράει».