Καυσόξυλα από τη Βουλγαρία προμηθεύονται τα ελληνικά νοικοκυριά της Βορείου Ελλάδος. Με μόλις 80 ευρώ τον τόνο, Βούλγαροι μεταφέρουν τα καυσόξυλα μέχρι το σπίτι του πελάτη! Την ίδια ώρα, και οι Έλληνες ξυλέμποροι αγοράζουν και μεταπωλούν βουλγαρικά καυσόξυλα, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει λεφτά να πληρώσει τους υλοτόμους, με αποτέλεσμα τα ελληνικά καυσόξυλα να είναι είδος προς εξαφάνιση!

Οι Βούλγαροι έμποροι καυσόξυλων δραστηριοποιούνται από τη Φλώρινα έως τον Έβρο. Όπως είναι γνωστό, ο χειμώνας είναι ιδιαίτερα βαρύς στη Βόρεια Ελλάδα και η οικονομική κρίση έχει αναγκάσει πολλά νοικοκυριά να βγάλουν από την αποθήκη την ξυλόσομπα και να την τοποθετήσουν και πάλι στο σαλόνι του σπιτιού.

Η πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ξυλεμπόρων Ξάνθης, Χρυσούλα Γρηγορίου, δήλωσε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», «Υπάρχουν άνθρωποι που τριγυρνούν από καφενείο σε καφενείο στην ελληνική επαρχία, κυρίως σε χωριά που πλησιάζουν τους υποψήφιους πελάτες. Τους λένε ότι μπορούν να τους φέρουν ξύλα από τη Βουλγαρία με 80 ευρώ τον τόνο».  Στην Ελλάδα η αγορά ενός τόνου καυσόξυλων κοστίζει από 110 έως και 150 ευρώ.

Πράγματι, η ξυλεία φτάνει στα σπίτια των πελατών με νταλίκες που φέρουν βουλγαρικές πινακίδες. Ωστόσο, κανείς δεν δίνει απόδειξη στους πελάτες. Επιπλέον, τα ξύλα που παραδίδονται δεν ζυγίζονται και τις περισσότερες φορές είναι σε κακή κατάσταση, βρεγμένα και κομμένα στα μέτρα της Βουλγαρίας με αποτέλεσμα στη συβνέχεια ο Έλληνας καταναλωτής να αναγκάζεται να τα κόβει με τσεκούρι.