Με μείωση στις παραγγελίες και τιμές «γύρω στα 92 λεπτά το λίτρο» ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης όπως μεταφέρει στον ραδιοφωνικό σταθμό«Πρακτορείο FM», ο αντιπρόεδρος Μεταπωλητών Καυσίμων Σίμος Τσινιάρης.

Η μείωση σύμφωνα με τον κ. Τσινιάρη έχει ως βασική αιτία τηΝ αβεβαιότητα που επικρατούσε στην περσινή περίοδο διάθεσης του καυσίμου, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι πελάτες να «είναι εφοδιασμένοι από την περσινή σεζόν» και η αγορά να εμφανίζει πτώση 50%. «Πέρυσι ξεκινήσαμε με 20 παραγγελίες την ημέρα και φέτος ξεκινήσαμε με δέκα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στον νομό Θεσσαλονίκης η ζήτηση για το πετρέλαιο θέρμανσης προέρχεται κυρίως από τις περιοχές της Πολίχνης, της Ευκαρπίας, της Σταυρούπολης, των Αμπελοκήπων και του Κορδελιού. Οι κάτοικοι των δυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης είναι κατά κύριο λόγο οι παραγγελιοδόχοι για πετρέλαιο θέρμανσης και κύρια αιτία για αυτό εκτιμάται ότι είναι «το κόστος αλλαγής της εγκατάστασης» ώστε να καίει φυσικό αέριο αντί για πετρέλαιο, σημειώνει ο κ. Τσινιάρης.

Όσο δε για τις συναλλαγές, αυτές γίνονται «όλες τοις μετρητοίς», αν και φέτος αναμένεται πολλές αγορές να γίνουν και με πλαστικό χρήμα.

«Αυτή τη στιγμή η κάρτα, χρεωστική και πιστωτική, κάπως βελτιώνει την κατάσταση σε ό,τι αφορά τη ζήτηση, καθώς όσοι έχουν πιστωτική κάρτα έχουν τη δυνατότητα τουλάχιστον να αγοράζουν το πετρέλαιο και να το πληρώσουν μετά από ένα μήνα» καταλήγει ο κ.Τσινιάρης.