Θέση για το deal Σκλαβενίτη-Μαρινόπουλου πήρε, με τον γνωστό χειμαρρώδη του λόγο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Jumbo! Ο κ. Απόστολος Βακάκης αφού παρουσίασε τις επιδόσεις της εταιρείας του στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών και επέκρινε κυβέρνηση και αντιπολίτευση (τονίζοντας πως τους διακατέχει άρνηση πραγματικότητας) αναφέρθηκε και στη συμφωνία ανάμεσα στις δυο αλυσίδες σούπερ- μάρκετ.

Ο mr Jumbo  χαρακτήρισε την κίνηση της Σκλαβενίτης «επιδότηση νεκρών καταστάσεων» που θα φέρει μεγαλύτερα προβλήματα στο χώρο, δεδομένου πως η πίτα του λιανεμπορίου βαίνει μειούμενη. «Αδυνατώ να κατανοήσω τους λόγους που η διοίκηση της Σκλαβενίτης αποφάσισε να προχωρήσει στη διάσωση της Μαρινόπουλος. Πως είναι δυνατόν μία αλυσίδα η οποία χωρίς καθόλου διαφήμιση έχτισε την φήμη της από στόμα σε στόμα τόσα χρόνια, εξαγοράζει μία αλυσίδα η οποία είναι εντελώς διαφορετικής εμπορικής φιλοσοφίας και κουλτούρας» είπε και με αρκετή δόση χιούμορ συμπλήρωσε: «όταν η κότα δεν κάνει αυγά, καλύτερα να τη φας την Κυριακή με πατάτες, αλλιώς μπορεί να πεθάνεις ο ίδιος περιμένοντας».

Ο κ. Βακάκης χαρακτήρισε το deal ως την «χειρότερη επιλογή» και πρόσθεσε πως επι της ουσίας πρόκειται για «λογικές ακροβασίες» από την οικογένεια Σκλαβενίτη και συμπλήρωσε πως: «κινήσεις όπως η διάσωση της Μαρινόπουλος επιταχύνουν το αποπληθωρισμό και την πίεση προς τα κάτω, γιατί η οικονομία θα πρέπει να λειτουργεί με όρους ελεύθερης αγοράς. Στην πράξη επιδοτούνται νεκρές καταστάσεις, επιδοτείται δηλαδή η αύξηση δικτύων, σε μία περίοδο που τα μερίδια της αγοράς συρρικνώνονται και η τάση είναι προς τα κάτω. Πριμοδοτούμε λοιπόν ημιθανείς καταστάσεις, χωρίς συνθήκες ελεύθερης οικονομίας. Οι κινήσεις αυτές θα οδηγήσουν σε πόλεμο τιμών, άρα συγκράτηση των περιθωρίων κέρδους και τις επιχειρήσεις. Οι κακές επιλογές επηρεάζουν όλη την αγορά – ακόμη και εμάς που δεν είμαστε στον ίδιο ακριβώς χώρο – έστω και αν βραχυπρόθεσμα αυτό βγει υπερ του καταναλωτή με συμπίεση – προσωρινά – των τιμών».