Το νομοσχέδιο που έχει συντάξει το υπουργείο Οικονομίας για τη μετεξέλιξη του ΕΤΕΑΝ (Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης) σε Αναπτυξιακό Ταμείο συζήτησε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας που μετείχε στη σημερινή συνάντηση οι εκπρόσωποι των θεσμών εξέφρασαν τη διαφωνία τους σε μία τέτοια εξέλιξη κρίνοντας πως δημιουργείται πρόβλημα στο πλαίσιο της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας ενώ σημειώθηκε ακόμη ότι για να προχωρήσει αυτός ο σχεδιασμός απαιτείται και το πράσινο φως από την DGcom.

Πάντως οι εκπρόσωποι των θεσμών φαίνεται ότι εξετάζουν θετικά το σχέδιο να διαχειριστεί το ΕΤΕΑΝ περισσότερους πόρους και προγράμματα.

Στη σημερινή συνάντηση έγινε και εκτενής συζήτηση για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Κυβέρνησης. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί και έχουν γίνει παρατηρήσεις από τους θεσμούς και αναμένεται να παρουσιαστεί τις επόμενες εβδομάδες και σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, το σχέδιο αυτό θα αφορά «στη ζωή μετά το μνημόνιο», δηλαδή θα περιλαμβάνει εργαλεία χρηματοδότησης και θεσμικές αλλαγές που άπτονται της μεσοπρόθεσμης στρατηγικής ανάκαμψης.

Αύριο, Πέμπτη, ο υπουργός Οικονομίας θα έχει νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών, με αντικείμενο των εξωδικαστικό συμβιβασμό για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια.