Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο Bloomberg, δήλωσε ότι υπάρχει μια πιθανότητα να υπάρξει «μικρή» καθυστέρηση στην καταβολή της επόμενης δόσης, καθώς έχουν ενταθεί οι προειδοποιήσεις από την Ε.Ε. σχετικά με τις πολιτικές παρεμβάσεις στην Ελλάδα.

«Εάν υπάρξει καθυστέρηση, θα είναι ημερών όχι εβδομάδων», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στην εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ που οφείλονται για τον Σεπτέμβριο, πριν ο ίδιος συναντηθεί με τον ευρωπαίο επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι «η συνάντηση πραγματοποιείται σε ένα βαθμό για να συζητήσουμε την πρόοδο προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις».

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, η παράκαμψη των χρονοδιαγραμμάτων υπήρξε σύνηθες χαρακτηριστικό των πληρωμών των δανείων προς την Ελλάδα, από τη στιγμή που στράφηκε στην ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη διάσωσή της το 2010.

Τώρα, στο τρίτο πακέτο διάσωσης, η χώρα αντιμετωπίζει συνεχείς προειδοποιήσεις από τους πιστωτές για οπισθοδρόμηση στην εκπλήρωση των προαπαιτούμενων που είναι προϋπόθεση για την παροχή της βοήθειας.