Ο τραπεζικός όμιλος Lloyds ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επισπεύσει τα σχέδια περικοπής κόστους προκειμένου να αντισταθμίσει το δυσκολότερο οικονομικό περιβάλλον και τη πιθανή μείωση στη ζήτηση για δάνεια λόγω της ψήφου της Βρετανίας υπέρ του Brexit.

Ο μεγαλύτερος όμιλος λιανικής τραπεζικής στη Βρετανία ανακοίνωσε σχέδια για εξοικονόμηση 400 εκατ. λιρών έως το τέλος του 2017 περικόπτοντας επιπλέον 3.000 θέσεις εργασίας και κλείνοντας άλλα 200 καταστήματα προκειμένου να προστατεύσει την κερδοφορία της και τη φιλόδοξη μερισματική πολιτική της από μια παρατεταμένη περίοδο χαμηλών επιτοκίων.

«Δεδομένης της αβεβαιότητας, είναι πολύ νωρίς να καθορίσουμε τον αντίκτυπο στις επίσημες μακροπρόθεσμες προβλέψεις μας σε αυτό το στάδιο», ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωση.

«Ωστόσο, ενώ οι δραστηριότητες θα συνεχίζουν να παράγουν κεφάλαια, είναι πιθανόν αυτή η παραγωγή κεφαλαίων είναι κάπως χαμηλότερη τα επόμενα χρόνια συγκριτικά με τις προηγούμενες προβλέψεις».

Η Lloyds ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων ύψους 2,45 δισ. λιρών για το εξάμηνο έως τις 30 Ιουνίου, υπερδιπλάσια συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Αναλυτές σε έρευνα της τράπεζας ανέμεναν κέρδη προ φόρων ύψους 2,35 δισ. λιρών. Τα έσοδα για το πρώτο εξάμηνο διαμορφώθηκαν στα 8,9 δισ. λίρες, λίγο χαμηλότερα από πέρυσι.