«Πρέπει να συζητήσουμε μερικά ακόμη θέματα και να δούμε τη συμφωνία με το ΔΝΤ. Νομίζω όμως ότι θα φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα» δήλωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup ο Βόλφανγκ Σόιμπλε.

Όπως τόνισε, «δεν υπάρχει διχασμός με το ΔΝΤ, αλλά υπάρχει συνεννόηση», ενώ υπογράμμισε ότι, «το ΔΝΤ συνεργάζεται- χωρίς αυτό δεν μπορεί να υπάρξει πρόγραμμα».

Σχετικά με την κριτική που δέχεται το Βερολίνο, αναφορικά με το αν η ευρωπαϊκή τοποθέτηση στο ελληνικό πρόγραμμα είναι σωστή, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι «χρειαζόμαστε μια πιο ισχυρή και πιο ενωμένη Ευρώπη»,  ώστε να ξεπεραστεί κάθε τυχόν πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι ο Π. Τόμσεν τόνισε ότι: «Όλοι αναγνωρίζουν ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο».

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξέφρασε την πρόθεσή του να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα πριν από το τέλος του χρόνου. Θα πρέπει ωστόσο να προηγηθούν δύο βήματα: μια νέα ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους και η αξιολόγηση των μέτρων για το χρέος που αποφασίστηκαν σήμερα.

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, εξέφρασε την ικανοποίηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το γεγονός ότι πλέον όλοι αναγνωρίζουν ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. «Όλοι δέχονται πως η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους της και πως δεν μπορεί να το καταστήσει βιώσιμο μόνο με τις δικές της προσπάθειες» υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι το ΔΝΤ έδειξε «ευελιξία».