Με τίτλο «φιλότιμο και επιχειρείν», το club Νεανική Επιχειρηματικότητα διοργανώνει την Παρασκευή 27 Μαΐου, ώρα 6:00 μ.μ., στην Αίθουσα του ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 7, Αθήνα, μια εκδήλωση εισηγήσεων και συζήτησης για το ρόλο του φιλότιμου στο επιχειρείν.

Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα, «το φιλότιμο είναι η έννοια που οφείλουμε να αφυπνίσουμε στο επίκεντρο της σύζευξης οικονομίας και κοινωνίας. Αφού είναι, το φιλότιμο, η κεντρικότερη αξία και μοχλός δράσης στον πυρήνα του ελληνικού δαιμόνιου για συνέργεια, ανάπτυξη και αλληλεγγύη».

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης καλούν ώστε να «νιώσουμε και να κουβεντιάσουμε ξεχωριστά νοήματα και συσχετισμούς βοηθώντας μας να διαγράψουμε κοινούς προορισμούς».

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι ακόλουθοι εισηγητές:

Παύλος Ευμορφίδης, ιδρυτής της Coco-Mat Greece, θα μιλήσει για τις ανθρωποκεντρικές αξίες στο επίκεντρο της δυναμικής μιας ελληνικής οικογενειακής επιχείρησης που κατακτά τον κόσμο.

Νατάσα Αθανασιάδου, ιδρύτρια της Generation Generous και αντιπροσώπου του Fashion Revolution Greece για τα προηγούμενα τρία χρόνια, θα μιλήσει για την ανερχόμενη τάση της ηθικής στον διεθνή χώρο της μόδας και την ανάγκη για ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο.

Αντώνιος Κολιάδης, οικονομολόγος και σύμβουλος επιχειρήσεων και ειδικός στην κατάρτιση μελετών και προτάσεων για ένταξη σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, θα μας αναπτύξει τη δυναμική των επενδυτικών ευκαιριών με κοινωνικό πρόσημο.

Μάνος Χατζημαλονάς, ψυχολόγος και ιδρυτής του οργανισμού κοινωνικής καινοτομίας «Φιλότιμο Ίδρυμα» (Φιλότιμο – Philotimo), θα μας μιλήσει για την ψυχοκοινωνική δυναμική της έννοιας φιλότιμο και τις ποικίλες εφαρμογές της στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα.