Δεν θα είναι μεγάλες οι επιβαρύνσεις σε καφέ και μπίρα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Μιλώντας στον Βήμα FM, σημείωσε ότι θα υπάρχουν αυξήσεις σε ορισμένα είδη λαϊκής κατανάλωσης, όπως είναι ο καφές, η μπίρα και η συνδρομητική τηλεόραση «και θα υπάρχουν μειώσεις σε κάποιους άλλους φόρους και θα υπάρχουν και κάποιοι άλλοι φόροι, πάρα πολύ καλοί, που θα έπρεπε να τους έχουμε φέρει εδώ και πολύ καιρό».

Ειδικότερα, ανέφερε πως η εικόνα που έχει είναι ότι στον καφέ θα υπάρξει μια επιβάρυνση 1-2 λεπτά στην καφετέρια και στην μπίρα πολύ λίγα λεπτά στις ακριβές μάρκες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Αλεξιάδης είπε πως το οικονομικό επιτελείο δεν είναι ικανοποιημένο από τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, «αλλά θα κάνουμε περισσότερα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ακόμη ότι φαίνεται πως το νομοσχέδιο για το κλείσιμο της αξιολόγησης θα κατατεθεί σήμερα χωρίς τον λεγόμενο δημοσιονομικό κόφτη.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, «όλο αυτό που θα έλθει τώρα στη Βουλή, δεν είναι κάτι που μια μέρα η κυβέρνηση ξύπνησε και είπε “πάμε να φέρουμε αυτά τα πρόσθετα μέτρα”. Είναι αυτό που συμφωνήθηκε το καλοκαίρι, σε μια συμφωνία που ψηφίστηκε και από άλλα κόμματα – Ν.Δ., ΠΑΣΟΚκαι Ποτάμι – για το 1% του ΑΕΠ που απαιτείται για το πλεόνασμα του 3,5% το 2018. Αυτό συμφωνήσαμε τότε. Και ήρθαμε τότε, μετά από μια μακρά πορεία διαπραγματεύσεων, και το υλοποιούμε».