«Νοιώθω άγχος. Συνήθως, εγκαινίαζα καταστήματα. Τώρα τα κλείνω». Αυτά ήταν τα λόγια του κ. Γιάννη Στρούτση, προέδρου, διευθύνοντος συμβούλου και βασικού μετόχου της αλυσίδας Ηλεκτρονικής Αθηνών κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων πριν αυτή διακοπεί από μερίδα των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι διέκοψαν τη διαδικασία απαιτώντας εξηγήσεις, δεσμεύσεις και εγγυήσεις για τις αποζημιώσεις τους.

Αμφισβήτησαν τη διαδικασία της πτώχευσης. Οι εργαζόμενοι έχουν πληρωθεί τους μισθούς τους, τα επιδόματα αδείας και το δώρο Πάσχα και για αυτό το λόγο δεν μπορούσαν να καταλάβουν πως είναι δυνατόν μια επιχείρηση που δεν χρωστά σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία να κλείνει.

Η Ηλεκτρονική επέλεξε τον «γρήγορο θάνατο» με αίτηση η οποία κατατέθηκε στις 9 Μαρτίου, εκδικάστηκε και τελικώς εγκρίθηκε στις 16 Μαρτίου από το Πρωτοδικείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ακολουθήθηκε τακτική «γρήγορου θανάτου», προκειμένου να αποφευχθεί η σταδιακή απαξίωση της εταιρίας και της αλυσίδας. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρία είχε να αντιμετωπίσει καταγγελία σύμβασης δανείου (ύψους 15 εκατ. ευρώ), εκδοθείσες διαταγές πληρωμής μισθωτών και αιτήματα καταπτώσεων εγγυητικών επιστολών από προμηθευτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εξασφαλίσεις είναι περίπου 20 εκατ. ευρώ, τα εμπορεύματα μαζί με τα μετρητά υπολογίζονται σε 5 εκατ. ευρώ και από την εκποίηση τους το 25% σύμφωνα με τη νομοθεσία θα εισπραχθεί από τους εργαζόμενους. Βέβαια αυτή η διαδικασία χρειάζεται χρόνο.