Σε έναν δύσκολο αγώνα επιβίωσης βρίσκεται πλέον η Ηλεκτρονική Αθηνών, η οποία αν καταφέρει να αντέξει, θα είναι μία αλυσίδα με σχετικά περιορισμένη παρουσία, σε σχέση με το παρελθόν.

Η διοίκηση της εταιρείας έχει ξεκινήσει και υλοποιεί ένα πρόγραμμα σταδιακού κλεισίματος των καταστημάτων της.

Το θέμα της Ηλεκτρονικής Αθηνών έφθασε μέχρι το υπουργείο Εργασίας, το οποίο χθες ανακοίνωσε ότι «συγκαλεί τριμερή συμφιλιωτική συνάντηση μεταξύ των εργαζομένων και της εργοδοσίας της Ηλεκτρονικής Αθηνών μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος αφενός μεν για να διευκρινιστεί η πρόθεση της εργοδοσίας για το μέλλον της επιχείρησης και την άλλη για να προστατευτούν στο ακέραιο τα συμφέροντα των εργαζομένων». Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης στο υπουργείο Εργασίας.

Στην Ηλεκτρονική Αθηνών απασχολούνταν περίπου 450 εργαζόμενοι. Αξίζει να επισημανθεί ότι οι εργαζόμενοι πληρώνονταν κανονικά τους τελευταίους μήνες, ενώ σε όσα καταστήματα κλείνουν οι αποζημιώσεις καταβάλλονται κανονικά.

Το κατάστημα των Σερρών έχει κλείσει όπως και της Ξάνθης βγάζοντας σε εκποίηση τα προϊόντα του. Έκλεισε προσφάτως και το κατάστημα της Λάρισας, ενώ κλείνουν και καταστήματα της Αττικής.

Η μέχρι πρότινος νούμερο τρία σε μερίδια αγοράς ελληνική εταιρεία κάνει μία ακόμη προσπάθεια να αντεπεξέλθει στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

Το δίκτυο της Ηλεκτρονικής αριθμεί τα 41 περίπου καταστήματα πανελλαδικά, 3 καταστήματα στην Κύπρο και απασχολεί περίπου 450 άτομα. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο αριθμός αυτός αναμένεται να περιοριστεί σημαντικά με άμεσο κλείσιμο καταστημάτων τόσο στο νομό Αττικής όσο και στην περιφέρεια.

Ο Όμιλος της Ηλεκτρονικής είναι ελληνική αλυσίδα και κατέχει μερίδιο που αγγίζει το 9%.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται με τη σύγχρονη εμπορική της υπόσταση από το 1989 ενώ η ιστορία της βρίσκεται στις αρχές της δεκαετίας του 1950, οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία της ως κατάστημα ηλεκτρικών ειδών.

Σύμφωνα με τον τελευταίο ισολογισμό της χρήσης που έληξε στις 30-06-2015, ο κύκλος εργασιών της περιορίστηκε στα 67 εκατ. ευρώ από 72 εκατ. ευρώ το προηγούμενο διάστημα,. Τα λειτουργικά αποτελέσματα διαμορφώνονται σε ζημίες ύψους 3 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των υποχρεώσεών της φθάνουν στα 88 εκατ. ευρώ ενώ έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια.