Να «τρέξουν» για τη συμπλήρωση των φορολογικών τους δηλώσεων κάλεσε τους πολίτες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στη σερραϊκή τηλεόραση «Επιλογές», διαμηνύοντας πως δεν θα υπάρξουν παρατάσεις, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

«Καλώ τους πολίτες να μην περιμένουν τις ημερομηνίες που θα λήξουν οι προθεσμίες και να κάνουν άμεσα τις δηλώσεις τους. Δεν θα ακολουθήσουμε την τακτική της προηγούμενης χρονιάς. Δίνουμε ένα άνετο τρίμηνο μπροστά μας, και αν υποβάλλονται 70-75.000 δηλώσεις ημερησίως, πάμε άνετα να πιάσουμε τον στόχο», τόνισε.

«Ο καθένας παίρνει την ευθύνη απέναντι στα πρωτοφανή και μεγάλα προβλήματα της χώρας. Καταλαβαίνω τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοροτεχνικοί, αλλά να καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει να βοηθήσουμε τη χώρα. Να επανεξετάσουν τη θέση τους και να δουν άλλες μορφές κινητοποίησης», ανέφερε, σχολιάζοντας την αποχή των φοροτεχνικών.

«Η κυβέρνηση με σοβαρότητα και υπευθυνότητα προχωράει στην υλοποίηση της συμφωνίας, που ψηφίστηκε από τη Βουλή με μεγάλη πλειοψηφία. Υπάρχουν πολιτικά κόμματα που με υπευθυνότητα ψήφισαν το καλοκαίρι τους όρους της συμφωνίας, αλλά με ανευθυνότητα τώρα τάσσονται κατά των όρων που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση. Ας καταθέσουν τι πρέπει να κάνουμε ως προς μια συμφωνία που είναι δεδομένη. Το αν θα υπάρξει το α’ ή β’ μέτρο είναι κάτι που θα ανακοινωθεί άμεσα. Δέχομαι την κριτική, αλλά ας μας πει η αντιπολίτευση τι διαφορετικό μπορεί να γίνει. Θέλουν να μη διαπραγματευθούμε; Γνωρίζουμε τα προβλήματα της κοινωνίας, από αυτή προερχόμαστε. Προσπαθούμε όμως με δίκαιο και αναλογικό τρόπο να πάρουμε αυτά τα μέτρα που θα την κρατήσουν όρθια», επισήμανε ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.