Νέο δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg έρχεται να δώσει τροφή στα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στην παράταση των συνομιλιών για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος κάτι που μπορεί να οδηγήσει, όπως αναφέρεται, στην εκ νέου αμφισβήτηση της πορεία της χώρας  στο ευρώ.

Συγκεκριμένα στο δημοσίευμα αναφέρεται: «Η Ελλάδα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει και πάλι την απειλή εξόδου της από την Ευρωζώνη, εάν η τρέχουσα αξιολόγηση του προγράμματος διάσωσής της “τραβήξει” μέχρι τον Ιούνιο ή και τον Ιούλιο, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, οι οποίοι παρακολουθούν την αργή πρόοδο των διαπραγματεύσεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους δανειστές της χώρας».

Ακόμη τονίζεται: «Το ΔΝΤ από την πλευρά του, διαφωνεί με την Ευρωζώνη σχετικά με το πώς η Ελλάδα μπορεί να μειώσει τις δημοσιονομικές της δαπάνες. Με τη Γερμανία να επιμένει πως το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει στο σχέδιο διάσωσης της χώρας, τα στελέχη του ΔΝΤ προσπαθούν να βρουν τρόπους να πιέσουν την Καγκελάριο Μέρκελ να συναινέσει στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».