Στην Αθήνα βρίσκονται οι επικεφαλής των θεσμών, με το ενδιαφέρον πλέον να κορυφώνεται για τη συνέχεια της διαπραγμάτευσης και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Τα ραντεβού των δανειστών με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ξεκινούν από σήμερα. Το κουαρτέτο θα συναντηθεί σήμερα στις 14:00 μετά το μεσημέρι με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Οικονομίας Γιώργος Σταθάκη.

Την ίδια ώρα αύριο Πέμπτη οι εκπρόσωποι των θεσμών αναμένεται να συναντηθούν με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο για το επίμαχο ζήτημα του Ασφαλιστικού.

Τα «κλειδιά» για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης αποτελούν «καυτά» θέματα τα οποία και αναμένεται να βρεθούν στην ατζέντα των συζητήσεων. Τα θέματα τα οποία πρέπει να λυθούν άμεσα είναι το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, που συνδέονται άμεσα με το δημοσιονομικό κενό, καθώς και τα «κόκκινα» δάνεια και οι ιδιωτικοποιήσεις.

Από την αρχή αναμένεται να μπουν στο τραπέζι ο νέος ΕΝΦΙΑ, ο φόρος εισοδήματος, ο επανυπολογισμός των συντάξεων, αλλά και οι ασφαλιστικές εισφορές.

Πάντως, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντέλια Βελκουλέσκου, ενώ φαίνεται ότι υπάρχει ακόμη δρόμος στις συζητήσεις.