«Εθνικό» κλιμάκιο της Γερμανίας καταφτάνει στη χώρα μας, σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα φυσικά από τους γνώριμους εκπροσώπους των δανειστών.

Το κλιμάκιο σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος φτάνει στην Αθήνα προκειμένου να συμμετέχει στον έλεγχο στοιχείων που αφορούν τα δημοσιονομικά, την πορεία των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης και ειδικότερα των ασφαλιστικών ταμείων.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες παρακολουθούν επί χρόνια τις διαπραγματεύσεις των ελληνικών Μνημονίων, τονίζουν ότι οι Γερμανοί ειδικοί δεν μας επισκέπτονται για πρώτη φορά.

Κατά το δημοσίευμα η διαφορά μέχρι σήμερα ήταν ότι η μέχρι τώρα παρουσία τους περιοριζόταν σε ένα με δύο άτομα, τα οποία «χάνονταν» στα πολυάριθμα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών.

Με αποτέλεσμα η παρουσία τους να ήταν γνωστή μόνο στους υπηρεσιακούς του ΥΠΟΙΚ, με τους οποίους βρίσκονταν σε άμεση επαφή.

Σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες η κάθοδος των τεχνικών κλιμακίων είναι πιθανό να ξεκινήσει από σήμερα και θα ολοκληρωθεί σταδιακά τις επόμενες ημέρες.