Την αισιοδοξία του ότι η σημερινή έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες θα κάνει ένα σημαντικό βήμα σε συγκεκριμένες βοήθειες για την Ελλάδα, κάτι που ο ίδιος «το ελπίζει πάρα πολύ», εξέφρασε λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου, ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, σημειώνοντας συγχρόνως πως δεν αναμένει ότι σήμερα θα λυθούν όλα τα προβλήματα της Ευρωζώνης, όπως μεταδίδει στα απογευματινά της δελτία ειδήσεων η δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση.

Τονίζοντας πως η Σύνοδος θα πρέπει να πετύχει μία ρύθμιση που θα επιτρέπει στην Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, ο Αυστριακός καγκελάριος επισήμανε ότι «οι Έλληνες έχουν επικυρώσει τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη Βουλή, τις προϋποθέσεις που τους έχουμε θέσει» και τώρα θα πρέπει να επιμηκυνθούν οι χρόνοι κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσουν να τις υλοποιήσουν.

Επιπλέον, ο κ. Φάιμαν τόνισε πως «θα πρέπει να τεθούν κατά τέτοιο τρόπο σε εφαρμογή προγράμματα, τα οποία έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα πρόγραμμα “Μάρσαλ”, ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις με τις οποίες θα ανακάμψει η οικονομία της».

Ο Αυστριακός καγκελάριος επανέλαβε την υποστήριξή του στην καθιέρωση ενός φόρου των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και στη σύσταση ενός ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης, σημείωσε, όμως, πως δεν υπολογίζει ότι θα μπορέσουν να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις κατά τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής.