Η έκτακτη σύνοδος των κρατών-μελών της ευρωζώνης άρχισε στις 14:35 στις Βρυξέλλες εν μέσω ενός κλίματος «συγκρατημένης αισιοδοξίας» από πλευράς Γερμανίας και Γαλλίας, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ Βερολίνου και Παρισιού για το δεύτερο σχέδιο «βοήθειας» στην Ελλάδα.

Οι κυβερνήσεις της καγκελαρίου Μέρκελ και του προέδρου Σαρκοζί διαφωνούσαν έντονα για την έκταση της συμμετοχής των τραπεζών -που αναμένεται να ανέλθει τελικά σε περίπου 30 δισ. ευρώ- στο δεύτερο πακέτο σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας που αναμένεται ότι θα ανέλθει σε περίπου 100 δισ. ευρώ.

Το θετικό κλίμα αποτυπώνεται και στη δραματική υποχώρηση σήμερα των spreads των ομολόγων, με τα δεκαετή να διαπραγματεύονται αυτή την ώρα στις 1.380 μονάδες βάσης με πτώση 73,49 μονάδων βάσης.

Αντίστοιχα τα CDS – ασφάλιστρα κινδύνου χρεοκοπίας – διαπραγματεύονται αυτή την ώρα στις 2.400 μονάδες βάσης με πτώση 125 μονάδων βάσης.

Ανοδικά κινείται η Σοφοκλέους, με το γενικό δείκτη να καταγράφει κέρδη 1,76%. Ανοδικά κινούνται και οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες ξεκίνησαν την ημέρα με απώλειες.