Άτονη και διεκπεραιωτική μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστήριου της Αθήνας, καθώς σήμερα είναι η τελευταία ημέρα σήμερα διαπραγμάτευσης για τις μετοχές τραπεζών Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς. Από αύριο θα τεθούν σε προσωρινή αναστολή προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του reverse split.

Σταθεροποιητικά κινείται η αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης με τον Γενικό Δείκτη Τιμών να διαμορφώνεται στις 643,62 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,12%.

Οι μετοχές της Εθνικής και της Alpha Bank, υποχωρούν κατά 5,38% και 1,92%, ενώ αμετάβλητες παραμένουν οι μετοχές της Eurobank και της Πειραιώς.

Οι μετοχές της Εθνικής θα είναι διαπραγματεύσιμες, μέχρι και την Παρασκευή, καθώς από τη Δευτέρα 30/11 αναστέλλεται η διαπραγμάτευση. Κατά το διάστημα παύσης διαπραγμάτευσης των μετοχών των πιστωτικών ιδρυμάτων θα ανασταλεί και η διαπραγμάτευση των παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσης μετοχών (warrants).

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,45 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,23%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,53%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (+1,88%), των Ταξιδιών (+1,17%) και των Κατασκευών (+0,94%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-1,82%) και του Πετρελαίου(-0,30%).

Ανοδικά κινούνται 28 μετοχές, 15 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.