Ρυθμό ανάπτυξης κοντά στον μέσο όρο της Ευρωζώνης αναμένεται να σημειώσει η Κύπρος το 2015, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί στο ΡΙΚ, σημειώνοντας ότι αναμένεται «πολύ πιό υψηλός ρυθμός ανάπτυξης από το 0,5% που εκτιμούν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο». Όπως πρόθεσε, ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να είναι κοντά στο 1,5%, κάτι που θα φανεί και στην επόμενη αξιολόγηση.

Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι «τα προβλήματα της Ελλάδας δεν επηρέασαν την Κύπρο» και πως υπάρχουν βασικοί ζωτικοί τομείς που καταγράφουν θετικές επιδόσεις, όπως ο τουρισμός, οι υπηρεσίες και η ναυτιλία, με τη συνολική αποτύπωση της πραγματικής οικονομίας να δείχνει ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο και θα έχουμε ρυθμό ανάπτυξης κοντά στον μέσο όρο της Ευρωζώνης.

«Παρά τις αναβαθμίσεις, οι οίκοι αξιολόγησης δεν έχουν κατατάξει ακόμη την Κύπρο στην επενδυτική βαθμίδα», υπενθύμισε ο υπουργός Οικονομικών, υποστηρίζοντας ότι η χώρα διανύει τους τελευταίους μήνες του μνημονιακού προγράμματος, «χωρίς να έχει σημασία, εάν θα εξέλθουμε από αυτό, τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο».