Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία αναμένεται να εκδοθεί το αργότερο έως την ερχόμενη Δευτέρα, καταργείται ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στα πρώτα νησιά του Αιγαίου.

Σύμφωνα με Τα Νέα, Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος, Νάξος, Μήλος, Σύρος και Τήνος είναι τα νησιά τα οποία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ κατά 30% από την 1η Οκτωβρίου καθώς αποφασίστηκε, ελλείψει στοιχείων για το κατά κεφαλήν εισόδημα, η κατάργηση των εκπτώσεων να ξεκινήσει από τα πιο κοντινά και ταυτόχρονα πιο τουριστικά νησιά.

Ο κατάλογος των νησιών δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, παρότι το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη που είχαν χθες στο υπουργείο Οικονομικών ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος με τους αναπληρωτές υπουργούς Γιώργο Χουλιαράκη και Τρύφωνα Αλεξιάδη και με τη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.

Οι συντελεστές 5%, 9% και 16% οι οποίοι θα ισχύουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου σε πολλά νησιά του Αιγαίου θα αυξηθούν την επομένη ημέρα σε 6%, 13% και 23%, όπως ισχύει στην ηπειρωτική Ελλάδα.