Να διαψεύσει τον Αλέξη Μητρόπουλο για τις συντάξεις τύπου Αυστραλίας και για τη σύνδεσή τους με την ιδιοκτησία ακινήτων επιχειρεί το υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα σε σχέση με τις δηλώσεις του πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Μητρόπουλου περί ρήτρας Αυστραλίας στο μνημόνιο, που συνδέει τη σύνταξη με την περιουσία των ασφαλισμένων, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Νεφελούδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

1. Πουθενά ούτε στο σημείο του μνημονίου στο οποίο αναφέρεται (ν.4336 σελίδα 1020), ούτε γενικά, δεν υπάρχει καμία αναφορά για δήθεν ρήτρες (ιδιοκτησίας, απαρέγκλιτης εφαρμογής και απαγόρευσης διατύπωσης εναλλακτικού προγράμματος).

Ίσα – ίσα στην τελευταία παράγραφο του εδαφίου του μνημονίου (ν.4336/ 15 σελ. 1021) αναφέρονται τα παρακάτω: « ……. Οι θεσμοί θα λάβουν υπόψη τους άλλα διαρθρωτικά μέτρα παραμετρικού χαρακτήρα και ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥ αποτελέσματος για το συνταξιοδοτικό σύστημα, σε ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ μέτρων που αναφέρθηκαν παραπάνω με την προϋπόθεση ότι αυτά θα είναι συγκεκριμένα και ποσοτικά μετρήσιμα σε επαρκή βαθμό και ότι ελλείψει αυτών, η βασική επιλογή είναι εκείνη που προσδιορίζεται παραπάνω….»

Αυτό είναι ακριβώς το έργο της επιτροπής από 12 επιστήμονες που έχει συστήσει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων επί υπουργίας κ. Κατρούγκαλου η οποία μέχρι τον Νοέμβριο 2015 θα παρουσιάσει πλήρες σχέδιο για το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας.

2. Πουθενά δεν αναφέρεται ότι υφίσταται οποιαδήποτε σχέση μεταξύ της σύνταξης, της ιδιοκτησίας ή της ακίνητης περιουσίας του συνταξιοδοτούμενου, σε κανένα σημείο του μνημονίου και πολύ περισσότερο στα σημεία τα οποία, ψευδώς, επικαλείται ο «έγκριτος» εργατολόγος.

3. Καταλαβαίνω την αγωνία του κ. Μητρόπουλου να προβάλλει στα ΜΜΕ τις εσφαλμένες θέσεις του μετά τον αποκλεισμό του από τις επερχόμενες εκλογές λόγω της δικαστικής εμπλοκής του, όμως αποτελεί κορυφαίο ατόπημα να δημιουργείται, πανικός, με ψεύδη και ανακρίβειες, στον ευαίσθητο κοινωνικό χώρο των ασφαλισμένων και συνταξιούχων.

Ελάχιστη υποχρέωσή του, είναι η άμεση ανάκληση όλων των ανακριβών ανακοινώσεων του, καταλήγει ο κ. Νεφελούδης.