Με μικτές τάσεις έκλεισε την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς οι επενδυτές φάνηκαν να κάνουν μια παύση μετά από αλλεπάλληλες, απότομες εναλλαγές στα διεθνή χρηματιστήρια τις τελευταίες ημέρες.

Τα μικτά πρόσημα της Wall Street, κατέγραψαν μια προσπάθεια αφομοίωσης των επιπέδων μετά από δύο ημέρες σημαντικής ανόδου, ενώ παράλληλα έγιναν και οι απαραίτητες κινήσεις αναπροσαρμογής των χαρτοφυλακίων μετά από μια  εβδομάδα που χαρακτηρίζεται «επεισοδιακή».

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ^DJI-0,07% υποχώρησε 0,07% στις 16.643,01 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ^IXIC+0,32% σημείωσε κέρδη 0,32% στις 4.828,33 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 0,06% στις 1.988,87 μονάδες.

Η εβδομάδα αυτή θα μείνει στην ιστορία για τις μεγάλες διακυμάνσεις λόγω των εξελίξεων στην κινεζική οικονομία. Οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της επιβράδυνσης του ρυθμούς κινεζικής ανάπτυξης, σε συνδυασμό με την σημαντική πτώση των χρηματιστηρίων της χώρας, προκάλεσε έντονες αναταράξεις στις διεθνείς αγορές. Ωστόσο, οι αμερικανικοί δείκτες κατάφεραν να κλείσουν με κέρδη την εβδομάδα, με τον Dow Jones να ολοκληρώνει στο +1,1%, τον Nasdaq στο +2,6% και τον S&P 500 στο +0,9%.