«Σταθάκης και Τσακαλώτος έκαναν ότι μπορούσαν αλλά η συμφωνία παραμένει μη βιώσιμη. Ακόμα και η ΕΚΤ παραδέχθηκε ότι πρέπει να υπάρχει πρώτα αναδιάρθρωση και μετά τα μέτρα, αλλά εδώ υπάρχει αντιστροφή της κατάστασης. Πλέον έχουμε αντίθετη ακολουθία, δηλαδή πρώτα τα μέτρα και μετά η αναδιάρθρωση» είπε ο Γιάννης Βαρουφάκης στη συζήτηση για το τρίτο μνημόνιο στις επιτροπές στο κοινοβούλιο.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι με αυτά τα μέτρα αναιρούνται ακόμα και όσες επενδύσεις πρόκειται να γίνουν.

«Ο ESM δηλώνει ότι χωρίς το ΔΝΤ δεν θα δώσει το τριετές δάνειο και το ΔΝΤ δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετάσχει στο πρόγραμμα στο αμέσως επόμενο διάστημα. Η Bundestag δεν νομίζω ότι θα το εγκρίνει» εκτίμησε ο Γιάννης Βαρουφάκης.

«Συμφωνώ με τη μείωση των αμυντικών δαπανών. Να απαιτηθεί από την ΕΕ να εγγυηθεί την ασφάλεια των συνόρων μας» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο Γιάννης Βαρουφάκης χαρακτήρισε το κείμενο της συμφωνίας ένα ναρκοπέδιο ευφημισμών και δήλωσε ότι μπορούμε να φτιάξουμε ακόμα και  ένα λεξικό με τους μνημονιακούς όρους που χρησιμοποιεί η τρόικα για τα μέτρα.

Ο ΣΔΟΕ παραδίδεται σε ένα από τα φέουδα της τρόικας δήλωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης και μίλησε για ύποπτη μεταφορά των αρμοδιοτήτων σχετικά με το έργο του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία δημοσίων εσόδων. «Στο νέο μνημόνιο δεσμευόμαστε για άμεση μεταφορά όλων των υπηρεσιών του ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ. Είναι πολύ ύποπτο αυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά.