Δέσμη μέτρων για εξοικονόμηση προσωπικού προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι για τη συλλογή φόρων κατά την τουριστική περίοδο προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης στην EΡΤ και την εκπομπή Focus.

Σχετικά με την αυριανή συνέντευξη Τύπου, ο κ. Αλεξιάδης είπε: «Θα εξηγήσουμε τι έχει γίνει μέχρι στιγμής στον τομέα των ελέγχων και θα μιλήσουμε για το θέμα των φορολογικών δηλώσεων. Δίνουμε μεγάλη μάχη για να εισπράξουμε το ΦΠΑ».

«Υπάρχουν προηγούμενοι σχεδιασμοί από το υπουργείο Οικονομικών κι εμείς προσπαθούμε να εντείνουμε τους ελέγχους» δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης και είπε πως αναμένεται δέσμη μέτρων για εξοικονόμηση προσωπικού προκειμένου να γίνονται οι έλεγχοι και να αντιμετωπιστεί ο όγκος δουλειάς των εφοριών. «Εάν οι εφορίες κλείνουν για μία ή δύο μέρες, αυτό δεν σημαίνει πως θα κλειδώνονται, οι υπάλληλοι θα δουλεύουν μέσα» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.

«Δεν μπορώ να διανοηθώ τη μέθοδο των πλαστών ταμειακών μηχανών» πρόσθεσε ο κ. Αλεξιάδης με αφορμή τα κρούσματα σε Σαντορίνη και Μύκονο.

Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε: «Θα εξετάσουμε αλλαγές ώστε ο ΕΝΦΙΑ να γίνει πιο δίκαιος και πιο αποτελεσματικός».