«Το ενδεχόμενο για κούρεμα χρέους της Ελλάδας δεν θα συζητηθεί στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής» υπογραμμίζει σε συνέντευξή του ο Χριστιανοδημοκράτης υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Χανς Γερν Σέλινγκ.

«Φυσικά και ένα πακέτο βοήθειας είναι εφικτό για την Ελλάδα, αλλά χωρίς κούρεμα χρέους» τόνισε χαρακτηριστικά ο Σέλινγκ, ισχυριζόμενος ότι «πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία δεν μπορούν να μπουν σε τέτοιες συζητήσεις εάν δεν έχουν την έγκριση των κοινοβουλίων τους».

Παράλληλα, ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει ένα σαφές πακέτο μεταρρυθμίσεων και να επιδείξει την προσήλωσή της στην τήρησή του», καθώς «χωρίς όρους δεν μπορεί να επιτευχθεί βοήθεια και συμφωνία».

«Οι διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους θα είναι πολύ δύσκολες για την Ελλάδα, καθώς το δεύτερο πακέτο βοήθειας έχει ήδη λήξει» πρόσθεσε και εξήγησε ότι «δεν υπάρχουν περαιτέρω χρήματα για την Ελλάδα μέχρι να ολοκληρωθεί ένα νέο πακέτο βοήθειας».

«Η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων δεν μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε λίγες ημέρες» τόνισε ο Σέλινγκ, ενώ εξέφρασε την εκτίμησή του ότι «η Ελλάδα δεν θα εγκαταλείψει πιθανότατα την Ευρωζώνη, αλλά εάν δεν υπάρξει συμφωνία ή έστω μία γέφυρα, τότε ίσως θα πρέπει να σκεφτεί από το ενδεχόμενο».