Μετά από τρεις και πλέον ώρες ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ χωρίς να πραγματοποιηθούν δηλώσεις κατά την έξοδό τους.

Στην συνάντηση στην οποία εκτός από τους δύο ηγέτες παραβρέθηκαν και οι σύμβουλοί τους φαίνεται πως συζητήθηκε εκτενώς το ελληνικό ζήτημα με τον Γάλλο πρόεδρο να παίρνει τη θέση του «καλού δικηγόρου» της Ελλάδας και την Γερμανίδα Καγκελάριο να συμβουλεύεται τα χαρτιά της προσηλωμένη σε επιθυμητούς στόχους.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πως η πόρτα παραμένει ανοιχτή για την Ελλάδα, τονίστηκε όμως ταυτόχρονα πως ο χρόνος είναι λίγος και μέσα σε αυτόν θα πρέπει να έρθει μια πρόταση αξιόπιστη από μεριάς της Ελλάδας ώστε να ξεκινήσουν ξανά οι διαπραγματεύσεις.

Από πλευράς του ο κύριος Ολάντ τόνισε πως η αλληλεγγύη και η υπευθυνότητα είναι δύο απαραίτητα συστατικά που θα πρέπει να περιλαμβάνει ο αυριανός διάλογος των ηγετών και των υπουργών Οικονομικών ενώ η Καγκελάριος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και να συνυπολογιστεί και η γνώμη όλων των λοιπών 18 χωρών.