Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, σχολιάζοντας το χθεσινό δημοψήφισμα στην Ελλάδα, δήλωσε ότι εύχεται και αναμένει τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ελλάδα, καθώς, όπως σημείωσε, όλες οι χώρες της περιοχής είναι αλληλένδετες και η κατάσταση σε μία από αυτές επηρεάζει τις άλλες.

«Θα θέλαμε να βρεθεί μια λύση και ο ελληνικός λαός να ζήσει επιτέλους μια φυσιολογική ζωή» πρόσθεσε ο Ιβάνοφ, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο Ζάγκρεμπ με την πρόεδρο της Κροατίας, Κολίντα Γκράμπαρ-Κιτάνοβιτς.

Ο κ. Ιβάνοφ ανέφερε ότι η Κεντρική Τράπεζα της χώρας της ΠΓΔΜ έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση τυχόν κινδύνων από την κατάσταση στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι ο τραπεζικός τομέας στην ΠΓΔΜ είναι θωρακισμένος και δεν απειλείται.

Η πρόεδρος της Κροατίας εξέφρασε φόβους ότι η κατάσταση στην Ελλάδα θα επηρεάσει περαιτέρω αρνητικά την διάθεση των Ευρωπαίων πολιτών σχετικά με τη διεύρυνση και επισήμανε την ανάγκη να μην υπάρξει στασιμότητα όσον αφορά τη διαδικασία αυτή.

Ακόμη, η κ.Γκράμπαρ-Κιτάνοβιτς εξέφρασε την ανεπιφύλακτη υποστήριξη της Κροατίας όσον αφορά την ενσωμάτωση της ΠΓΔΜ στις ευρωπαϊκές και ευρωατλαντικές δομές.