Με τον τίτλο «Χρήματα ή αυτοκτονώ» κυκλοφορεί το πρωτοσέλιδο της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, παρουσιάζοντας τον Αλέξη Τσίπρα με το περίστροφο στον κρόταφο να παίζει ρώσικη ρουλέτα με κίνδυνο να τινάξει τα μυαλά του στον αέρα.

Το σκίτσο του σημερινού φύλλου παρουσιάζει τον έλληνα πολιτικού που έχει απασχολήσει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο αυτό το διάστημα τον διενθή Τύπο, με την απόφασή του να προχωρήσει σε ένα δημοψήφισμα την ερχόμενη Κυριακή ενώ το κύριο άρθρο της εφημερίδας σχολιάζει τον ρόλο του πρωθυπουργού και εκείνων που τον περιστοιχίζουν.

Παράλληλα, αναφέρεται στην κατάσταση που διαδραματίζεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα με τα capital controls, τις ουρές στα ATM, το «πάγωμα» του ELA αλλά και την έκθεση του ΔΝΤ, που επιβεβαίωσε πως η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερα από 60 δισ. ευρώ, για να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες τα επόμενα χρόνια

Μάλιστα, σε tweet του, ο αρχισυντάκτης της online έκδοσης της Handelsblatt γράφει: «Εχουμε λάβει μία επιστολή από την Ελλάδα. Περιεχόμενό της; Ο Τσίπρας είναι ένας συμπαθής δήμιος της δημοκρατίας».

handelsblatt