Δεν υπάρχει, αυτή τη στιγμή, κανένας απολύτως λόγος να μην κάνει κάποιος κράτηση για διακοπές στην Ελλάδα, και για όσους τουρίστες βρίσκονται στη χώρα η κατάσταση είναι «τελείως χαλαρή» τονίζει σε σημερινές δηλώσεις του στη Βιέννη, ο πρόεδρος του Αυστριακού Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιόζεφ Πετερλάιτνερ. Παράλληλα, ταξιδιωτικοί οργανισμοί και γραφεία τουρισμού στην Αυστρία, καθησυχάζουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα τους ενδιαφερόμενους ως προς την κατάσταση στην Ελλάδα, επισημαίνοντας μάλιστα, πως έπειτα από την περσινή πολύ καλή κίνηση, σημειώνεται φέτος σημαντική αύξηση στις κρατήσεις από την Αυστρία για διακοπές στην Ελλάδα.

Ο κ. Πετερλάιτνερ σημειώνει πως ο ίδιος δεν αναμένει, ούτε ακυρώσεις κρατήσεων για την Ελλάδα ούτε αιτήματα για αλλαγές προορισμού. Οι τουρίστες στην Ελλάδα δεν πρέπει να ανησυχούν για προβλήματα τροφοδότησης, καθώς, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «ο ξενοδόχος έχει χρήματα», και η οι διακοπές όσων έχουν κάνει κράτηση σε κάποιο «πακέτο», έχουν προπληρωθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος. Ο εκπρόσωπος των τουριστικών επιχειρήσεων της Αυστρίας, υπενθυμίζει πως τα περιοριστικά μέτρα ανάληψης χρημάτων δεν ισχύουν για τους τουρίστες και τους κατόχους ξένων τραπεζικών ή πιστωτικών καρτών – ενώ και από πλευράς του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών, δεν έχει υπάρξει καμία «ταξιδιωτική οδηγία» για την Ελλάδα: Απλά και μόνον, στον κατάλογό του των γενικών πληροφοριών για ταξίδια στο εξωτερικό, συνιστάται οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώνονται τακτικά για τις τρέχουσες εξελίξεις.

Στο ίδιο πνεύμα είναι και αρκετά σημερινά δημοσιεύματα σε αυστριακές εφημερίδες, όπως, για παράδειγμα, στη μεγαλύτερης κυκλοφορίας «Κρόνεν Τσάιτουνγκ», με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Απολαμβάνουμε διακοπές παρά την κρίση», στο οποίο παρατίθενται δηλώσεις Αυστριακών παραθεριστών στην Ελλάδα, οι οποίοι αναφέρουν πως δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι από την Αυστρία υπάρχουν απευθείας αεροπορικές πτήσεις σε 21 ελληνικούς προορισμούς, ενώ σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού, είναι διασφαλισμένη, τόσο η μεταφορά όλων των προϊόντων, όσο και η παροχή υπηρεσιών για την απροβλημάτιστη παραμονή των επισκεπτών στη χώρα – και δεν υπάρχουν απεργίες.

Μέσα στο 2014 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 440.000 Αυστριακοί, ενώ και κατά τη φετινή χρονιά, τους επισκέπτες αναμένει η φημισμένη ελληνική φιλοξενία, όπως επίσης η ποιότητα και η ποικιλία – αναφέρει μεταξύ άλλων η «Κρόνεν Τσάιτουνγκ».