Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του διοικητικού συμβούλιου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος – αφού προηγηθήκανε επαφές με την Τράπεζα της Ελλάδος – σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται στην ασφαλιστική αγορά μετά το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή ελέγχου στην ροή των κεφαλαίων.

Έχουν διατυπωθεί από τις ασφαλιστικές εταιρείες μία σειρά αποριών για διευκρινήσεις από την Εποπτική Αρχή, την Τράπεζα της Ελλάδος, όπως τι θα συμβεί με τα ασφαλιστήρια (αυτοκινήτου κυρίως αλλά και τα υπόλοιπα) που δεν θα εξοφληθούν. Ακυρώνονται ή συνεχίζεται η κάλυψη τους και θα πληρωθούν εκ των υστέρων. Επίσης, τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις που πρέπει να καταβάλλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση έχει γνωστοποιήσει ότι πληρωμές αυτές θα μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά μέσω web banking, phone banking, ή από τα ΑΤΜ ενώ παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς εκτιμούν ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες ίσως αφεθούν να διαχειριστούν το θέμα με ευελιξία ώστε να μην ακυρωθούν συμβόλαια.