Την επιδίωξη του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να φέρει την διαπραγμάτευση σε επίπεδο ηγετών κρατών και κυβερνήσεων στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Eurogroup της Τετάρτης,  επισημαίνει σε δημοσίευμά της η γερμανική Handelsblatt με τίτλο «Μεγάλη δυσαρέσκεια κατά του Τσίπρα».

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η Handelsblatt «ο Τσίπρας προτιμά να διαπραγματευθεί με τη Μέρκελ παρά με τον Σόιμπλε» ενώ προσθέτει πως «κυρίως, ο έλληνας πρωθυπουργός, επιθυμεί να προσπαθεί πάντοτε να απορρίψει τα προαπαιτούμενα που ζητούν οι δανειστές».

Μάλιστα δικαιολογεί την αντίδραση, την οποία περιγράφει ως ξίνισμα,  των υπουργών Οικονομικών εφόσον ταξίδεψαν στις Βρυξέλλες, για δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα, και πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Όπως και τη Δευτέρα, δεν μπόρεσαν να επιτύχουν μία συμφωνία που να υποβάλουν στη συνέχεια στη σύνοδο κορυφής.

Τέλος αναφέρει πως το Eurogroup πρόκειται να συνεδριάσει πάλι αύριο το μεσημέρι (στις 14.00 ώρα Ελλάδος). Το ερώτημα όμως, όπως προσθέτει το δημοσίευμα, είναι αν θα είναι αυτή επιτυχής, καθώς η ελληνική κυβέρνηση ποντάρει προφανώς στο ότι μπορεί να αποσπάσει περισσότερα κέρδη στη διαπραγμάτευση σε επίπεδο αρχηγών κρατών και πρωθυπουργών.