Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να μειώσει τα επιτόκια στα δάνεια διάσωσης της Ελλάδας της Ιρλανδίας και επεξεργάζεται δεύτερο πακέτο διάσωσης των Αθηνών, εν μέσω του χάους που έχουν δημιουργήσει οι προσπάθειες αποτροπής μιας άτακτης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Μάλιστα, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι η Κομισιόν ελπίζει να επιτύχει μέσα σε λίγες εβδομάδες μια απόφαση για την μείωση του επιτοκίου που χρεώνεται στην Ιρλανδία, ώστε να «ελαφρύνει» το βάρος του χρέους του Δουβλίνου.

«Η Κομισιόν τάσσεται σαφώς υπέρ μείωσης του επιτοκίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του αρμόδιου επιτρόπου για θέματα Οικονομίας, Όλι Ρεν. «Η Κομισιόν τάσσεται κατά οποιασδήποτε αναδιάρθρωσης χρέους», τόνισε.

Η προσπάθεια της Ιρλανδίας να μειωθούν τα επιτόκια αποπληρωμών δανείων, μπλοκάρεται μέχρι στιγμής από την Γερμανία και την Γαλλία, που θέλουν να άρει το Δουβλίνο το βέτο στον εναρμονισμό του συντελεστή φόρου επιχειρήσεων στην Ευρώπη ή να αυξήσει η Ιρλανδία τον δικό της συντελεστή, σε αντάλλαγμα.