Σε ανακοίνωσή της η Citigroup δηλώνει ότι η τράπεζα συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές στις έρευνες, καθώς η Ελλάδα ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών του πολύκροτου e-mail που ανέφερε ότι θα γίνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα.

«Συνεργαζόμαστε με τις αρχές και δεν θεωρούμε ότι υπάρχει ατόπημα ούτε από την πλευρά της Citi ούτε από κάποιο εργαζόμενό της», αναφέρει η τράπεζα σε ανακοίνωσή της που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη στο ΧΑ, σε μια κατά τα άλλα υποτονική συνεδρίαση, στις 4 περίπου το μεσημέρι καταγράφηκε έντονο πτωτικό κύμα με αιχμή τους τραπεζικούς τίτλους, οι οποίοι από κέρδη έως 2% το πρωί υποχώρησαν έως και 6-8%, σε μια κίνηση που συνδέθηκε με τη διαρροή του εν λόγω e-mail σε γραφεία διαχειριστών και χρηματιστών.

Το υπουργείο Οικονομικών, σε ανακοίνωσή του το βράδυ, τόνισε ότι ζήτησε από την Εισαγγελία Αθηνών την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών που σχετίζονται με την κίνηση της Τετάρτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στην αγορά ελληνικών ομολόγων.

Στην ανακοίνωση του το υπουργείο αναφέρει ότι διαβίβασε στην Εισαγγελία μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προέρχεται από διαπραγματευτές διεθνούς επενδυτικής τράπεζας, στο οποίο γίνεται αναφορά σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα.

Το υπουργείο υπογραμμίζει ότι οι φημολογίες αυτές στερούνται κάθε σοβαρότητας και ότι εφεξής θα ζητά τον εντοπισμό και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, εξαντλώντας κάθε νόμιμο μέσο, καθώς παρόμοια διακίνηση ψευδών ειδήσεων είναι ικανή να δημιουργήσει ανησυχία στο ευρύτερο κοινό.

«Ο εισαγγελέας διερευνά το εν λόγω mail και το άτομο που το έστειλε καθώς διέσπειρε ψευδείς φήμες με επιπτώσεις στη χρηματιστηριακή αγορά», σημείωσε δικαστική πηγή του Reuters.

Στη συνέχεια, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράϊκου, διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για διασπορά ψευδών ειδήσεων για να διαπιστωθεί ποιός κρύβεται πίσω από το εν λόγω e-mail. Η έρευνα ανατέθηκε στον επικεφαλής του τμήματος δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας.