Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου με τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας, Π. Τόμσεν από το ΔΝΤ, τον Γ. Κρέγκερ από την Κομισιόν και τον Κ. Μαζούχ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Όμως, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, δεν ολοκληρώθηκαν και οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και της τρόικας για τον καθορισμό των μέτρων ύψους 22 – 23 δισ. ευρώ για την περίοδο 2012 – 2015, οπότε αύριο και εάν χρειαστεί και μεθαύριο θα υπάρξουν επαφές σε τεχνικό επίπεδο για το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο Στρατηγικής (ΜΔΠ) 2012 – 2015, με σκοπό να καθοριστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες.

Τα ίδια στελέχη ανέφεραν ότι τις επόμενες εβδομάδες, έως ότου το ΜΔΠΣ παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο (μέχρι τις 15 Απριλίου) και κατατεθεί στην Βουλή, θα υπάρχει συνεχής επικοινωνία με την τρόικα σε τεχνικό επίπεδο όπως συνέβαινε και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του ΜΔΠΣ.

Όπως αναφέρουν τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, «δεν προέκυψε κάποιο μείζων ζήτημα» και η τρόικα έμεινε ικανοποιημένοι από όσα τους παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών και το επιτελείο του.

Πέραν του ΜΔΠΣ, που περιλαμβάνει και το σχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις με στόχο την είσπραξη 15 δισ. ευρώ έως το 2013 και 50 δισ. ευρώ έως το 2015, δεν συζητήθηκε κάποιο άλλο ζήτημα, διευκρινίζουν τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν συζητήθηκαν τα πρόσθετα μέτρα που απαιτούνται για να καλυφθούν οι αποκλίσεις του φετινού προϋπολογισμού.