Με δεκατέσσερις στόχους έρχεται το μνημόνιο Νο4, προκειμένου να εξοικονομηθούν 25 δισεκατομμύρια ευρώ και να μειωθεί το έλλειμμα. Μεταξύ άλλων, θα πληρώσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι υπάλληλοι ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και οι συνταξιούχοι, ενώ στις φιλοδοξίες της κυβέρνησης περιλαμβάνεται η πάταξη της φοροδιαφυγής.

Σε εκτενές δημοσίευμα η εφημερίδα «Τα Νέα» αποκαλύπτει τι λένε τα «ψιλά γράμματα» του αναθεωρημένου μνημονίου και ποιοι θα πληρώσουν «τη νύφη».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, έρχονται νέες περικοπές για δημόσιους υπαλλήλους, τραπεζικούς και συνταξιούχους, καινούργια χαράτσια στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ. Επιπλέον, φθηνότερα θα στοιχίζουν πλέον στους εργοδότες οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, ενώ η αύξηση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θα κάνει πανάκριβη τη θέρμανση από τον Οκτώβριο.

Ειδικότερα για τους τραπεζικούς, προβλέπεται η κατάργηση του επιδόματος ισολογισμών, το οποίο αντιστοιχεί σε μεγάλο μέρος του μισθού τους. Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν νέες μειώσεις στα επιδόματά τους, ενώ θα μειωθούν οι υψηλοί μισθοί. Πιο αυστηρό θα γίνει το καθεστώς για τους συμβασιούχους, κάτι που μεταφράζεται σε απολύσεις και μετατάξεις. Προβλέπεται επίσης μείωση των επικουρικών συντάξεων, μείωση των προσλήψεων στον ιδιωτικό τομέα, αναθεώρηση της λίστας με τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και επανεξέταση των παροχών σε πολυτέκνους και άλλες κοινωνικές κατηγορίες.