«Ας μην ταράξουμε την ηρεμία των αγορών με επιφανειακές συζητήσεις», δήλωσε ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Γερμανός υπουργός οικονομικών δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις του ευρώ δεν πρέπει να βιαστούν να αποσαφηνίσουν τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τον τελευταίο καιρό, οι αγορές είναι τόσο σταθερές που θα ήταν καλύτερα να μην τις ταράξουμε με επιφανειακές συζητήσεις».

Ο Β. Σόιμπλε επανέλαβε ότι η Γερμανία επιθυμεί να βρεθεί μία συνολική λύση-πακέτο, η οποία θα συνδέει την ενίσχυση των δημοσιονομικών κανόνων και μια νέα συμφωνία για την ώθηση της ανταγωνιστικότητας, με την ενίσχυση του Ταμείου Στήριξης των χωρών της ευρωζώνης. Ωστόσο, ο Γερμανός υπουργός οικονομικών τόνισε ότι από τη σημερνή συνεδρίαση «δεν θα βγει κάποια ιδιαίτερη είδηση».

Εξάλλου, ερωτηθείς για το θέμα της διαδοχής του Ζαν Κλοντ Τρισέ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Γερμανός υπουργός οικονομικών απάντησε ότι το θέμα δεν θα συζητηθεί προτού βρεθεί συνολική λύση για την κρίση στην ευρωζώνη το Μάρτιο. «Έχουμε πολύ χρόνο να ασχοληθούμε μετά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ δήλωσε ότι οι χώρες του ευρώ αγνοούν πλήρως το περιεχόμενο του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας που πρότεινε η γαλλογερμανική πλευρά και πρόσθεσε ότι στις 11 Μαρτίου οι ευρωπαίοι ηγέτες θα εξετάσουν ποια είναι η προστιθέμενη αξία αυτού του Συμφώνου.